Muud

Šimpans



Šimpans: Kesk-Aafrikas elav primaat

Teaduslik klassifikatsioon:

Kuningriik: Animalia

Alamkoolitus: Eumetazoa

Philo: Chordata

Alamvarjupaik: vertebrata

Klass: imetajad

Alamklass: Theria

Järjekord: Primaadid

Allpiirkond: Haplorrhini

Perekond: Hominidae

Alamperekond: Homininae

Hõim: Hominini

Toetaja: Panina

Žanr: Pan

Peamine teave ja omadused:

- šimpansid elavad Kesk-Aafrikas.

- mõõdud vahemikus 75–95 cm.

- šimpanside kaal varieerub vahemikus 30–55 kg.

- šimpansid toituvad linnupuuviljadest ja munadest.

- Naise tiinus kestab 230 kuni 240 päeva. Kuna pesakond on pärit vasikast.

- Kolm esimest eluaastat elage koos emaga. Sel perioodil tagavad nad kaitse ja õppimise.

- Tervislik šimpans elab keskmiselt 20 aastat.

- Neil on suure osa kehast must karv. Nägu, peopesad, jalad ja kõrvad pole karvased.

- šimpansid kasutavad helisid ja žeste oma liigi teiste loomadega suhtlemiseks.

- teiste loomade intelligentsus peab olema keskmisest kõrgem. Nad on ka väga seltskondlikud.

Nad magavad öösel pesades, mis ehitatakse okste ja lehtedega puutüvede otsa.

Šimpansi trivia:

- objektide, näiteks kõvade kestade, purustamiseks kasutavad nad sageli luid ja kive.

- Nad saavad kõndida sirgelt nagu inimesed.

Kahjuks on šimpans ohustatud liik. Seda seetõttu, et see on palju suunatud jahimeestele, kes müüvad oma liha inimtoiduks.

Video: Pino sünnipäeval said kõik šimpansid mahlajäätist (September 2020).