Põder: rohusööja, kes elab külmades piirkondades

Teave ja omadused:

- põder on suur imetaja, kes elab põhjapoolkera külmades piirkondades. Põder leidub Kanadas, Kirde-Euroopas (enamasti Põhjamaade metsas) ja Põhja-Aasias (enamasti Kesk-Siberis).

- Põder elab 20–25 aastat.

- Nad on rasked loomad. Need kaaluvad vahemikus 350–450 naela.

- Põdra kõrgus on vahemikus 1,60–2,10 meetrit.

- Nad elavad suvehooajal tavaliselt üksi. Kuid talvel elavad nad 5 kuni 10 looma rühmas.

- Põder on taimtoiduline. Põderde toitmine põhineb puude ja põõsaste lehtedel, heintaimedel, veetaimedel (esinevad jõgede ja järvede kallastel), vartel ja kooril.

- Tiinus kestab 243–250 päeva. Tavaliselt sünnitab emane ainult ühe kutsika. Harva võivad nad sündida 2 või 3.

- see on suurepärase kehaehitusega loom, kes suudab elada külmas keskkonnas. Suured ninasõõrmed (rohke verega) soojendavad õhku enne kopsudesse jõudmist.

Teaduslik klassifikatsioon

Kuningriik: Animalia

Philo: Chordata

Klass: imetajad

Järjekord: Artiodactyla

Perekond: Cervidae

Alamperekond: Capreolinae

Žanr: põder

Liigid: A. põdrad